Press

Zakuli Förlag

Hans Olsson

 

King's Hope är släppt och första recensionen ute

 

Läs den på Barrikaden.

 

"Jag kommer ihåg hur spännande framförallt de amerikanska pokerprogrammen var och hur jag satt klistrad alldeles för sent vid tv:n bara för att se ännu en nervkittlande hand avgöras. Samma effekt får jag av King’s Hope, den går i vissa stunder inte att lägga ifrån sig."

 

Handling:

Den stora torkan i Portugal fick oanade konsekvenser. Omvälvande reformer infördes, både globalt och lokalt, som förändrade världen i grunden.

 

Ur dammet reste sig King's Hope. Där hålls den årliga pokerturneringen som lockar deltagare från världens alla hörn. Löften om rikedomar erbjuds till de som ställer upp.

Reglerna i turneringen är enkla. Texas hold'em no limit spelas under tio pokeromgångar. Men turneringen på King's Hope är farlig och minsta misstag kan vara ödesdigert. Turneringens snabba utslagningstempo får de tiotusen deltagarna att ideligen ställas inför extremt svåra beslut. Ska de gå all-in med korten de fått, eller vänta och hoppas på en bättre hand?

 

Peter Norrqvist ställer upp av personliga skäl. I världen utanför kasinots väggar glöms man lätt bort. Om han lyckas ta sig till toppen kan allt det ändras. Han kan bli odödlig.

 

Hur skulle du spela, om ditt liv hängde på det?

 

Sagt om boken:

"Med skickliga händer och flera ess i rockärmen leder författaren Hans Olsson läsaren ned i avgrunden. King’s Hope är en innovativ och välskriven skräckthriller där spänningen är genomgående. Det är The Hunger Games för pokergenerationen." Jonny Berg, Swedish Zombie

 

"Jag har spelat poker på många ställen i världen, från Las Vegas till Macao, och bevittnat insatser folk bara kan drömma om. Men spänningsromanen King's Hope tar pokern till en helt ny nivå - till ett spel på liv eller död." Simon "Dybban" Lindell, pokerkrönikör

 

"King's Hope är en av de mest annorlunda beskrivningar av poker som jag läst under min karriär som professionell pokerskribent. Till och med de mest framgångsrika karaktärerna i boken spelar och pratar poker på ett sätt som ingen normal spelare idag gör, men å andra sidan finns det väl inget normalt i att spela när ditt liv ligger i potten i precis varje hand. Dessutom lyckas Hans Olsson att få mig att hela tiden vilja läsa en bit till, och det är väl egentligen det enda som betyder något?" Erik "Valterego" Rosenberg, chefredaktör Poker.se

 

Om Hans Olsson:

Hans Olsson är bosatt i Uppsala tillsammans med sin sambo och deras dotter.

 

Han debuterade våren 2010 med fantasyboken "Sökandet efter elementstenarna" och har sedan dess gett ut fem böcker. King's Hope blir den sjätte.

 

Trilogin fortsätter med "Bronstornet Garba" och avslutas med "Stenväktarnas arv".

Hans har också gett ut novellsamlingarna "Vad är din hemlighet?" samt "Främling. Inkräktare"

 

King's Hope:

Releasedatum: 27/8 - 2016

 

Författare: Hans Olsson

Redaktör: Jens Klitgaard

Omslagsbild: Lucas Svedberg

 

 

Tidigare utgivet:

 

Elementstenarna:

Sökandet efter elementstenarna

Bronstornet Garba

Stenväktarnas arv

 

Novellsamlingar:

Vad är din hemlighet?

Främling. Inkräktare

 

Medverkar i antologierna:

Maskinblod 3

Magiker och maskiner

Waiting for the machines to fall asleep

Steampunksagor

Bortom portalen

Stadens väsen